torstaina, heinäkuuta 12, 2007

Eläinkirja: Tipu eli kananpoika

Tipu elää maatilalla. Se syö jyviä ja on kanan lapsi. Tipulla voi olla siskoja tai veljiä jos tipun äiti eli kana on synnyttänyt sen lisäksi muita tipuja. Kun tipu syntyy se ei ole vielä yhtään pörröinen vaan ihan laiha ja ilman höyhen peitettä. Tipun toinen nimi on kananpoika. Tiput eivät muni munia. Tipu on myös kukon lapsi. Tipu syntyy munasta. Tiput eivät ole muutto-lintuja. Tipu syö myös matoja.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Poikatiput tapetaan yleensä jo lapsina, koska niistä ei ole hyötyä kananmunien tuotannossa. Ja suurin osa kanoista elää pikkuruisissa häkeissä sisällä. Kun kana ei enää muni tarpeeksi, se tapetaan.

Minusta lasten on hyvä tietää totuus eläinten oloista, jotta voi sitten tosiasioiden pohjalta päättää, syökö eläinkunnan tuotteita vai ei. Vaikka lapsilla onkin liian vähän päätösvaltaa näissä asioissa. Ainakin isona voi itse päättää.

Siniorvokki kirjoitti...

Se on julmaa. Eläimiä käytetään hyväksi näköjään hyvin monissa asioissa. Haudataankohan tapetut kananpojat edes jonnekin multa paikkaan. Minä ainakin hautaan kaikki kuolleet ötökätkin jotka nään.

Eikö niitä poikatipuja voisi antaa talon vanhemmille lapsille lemmikiksi. Sitten ne voisivat hoitaa niitä ja niistä olisi iloa.

Ja häkkejä pitäisi suurentaa.Minä puhuin äidin kanssa ja minusta pitäisi tehdä sellainen laki että kaikilla eläimillä pitäisi olla kokonsa mukaiset häkit että ne mahtuisivat sinne paremmin ja sitten sinne pitäisi panna aika paljon ruokaa ja kasvamisen perusteella voisi välillä suurentaakin häkkejä tai koppeja tai aitauksia.