keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Muovailuvahatyöni


Tein muovailutyön päiväkodissa ja kävimme ottamassa siitä kuvan. Siinä on talo ja talon pihassa kissa ja pensaita ja ruusunnuppuja ja sieniä ja aita joka rajaa talon pihan rajat. Talo on ontto sisältä koska eihän muuten voisi asua sisällä kukaan.Talon asukit ovat sisällä syömässä.
Talossa asuvalla perheellä on kultakaloja akvaariossa.Kissa yritti kerran työntää tassunsa akvaarioon ja täpistellä vähän kaloja tassullaan mutta sitten akvaario kaatui ja kaikki vedet menivät lattialle. Kalat saatiin pelastettua eikä niille käynyt pahasti. Kissaa toruttiin ja se sai pienen murtuman toiseen tassuunsa sillä akvaario kaatui puoliksi tassun päälle. Lisäksi kissa kastui perinpohjin. Kissa vietiin eläinlääkäriin ja tassu saatiin pian kuntoon. Sen jälkeen kissa ei enää yrittänyt leikkiä kaloilla vaan keskittyy vain leikkimään lankakerällä ja leluhiirellään joka sille ostettiin lohdutukseksi ja viihdykkeeksi murtuneen tassun takia sillä kissaa ei päästetty ulos ennenkuin tassu oli parantunut kunnolla koska muuten kissa olisi voinut satuttaa ulkona itsensä pahemmin. Sisälläkin se ei saanut tehdä mitään riehumiseen liittyvää. Ja nyt kissa kurkkii koko ajan aidan toiselle puolelle sillä se tykkää katsella mitä aidan toisella puolella olevan metsän eläimet puuhaavat.

Metsässä on paljon eläimiä niinkuin siilejä pupu käärmeitä hiiri ja leppäkerttu. Metsän ja pihan läpi kulkee pieni polku. Toinen siileistä kurkkaa kaatuneen onton puun kolosta. Se on pelästynyt talon pihassa olevaa kissaa joka on juuri käynyt metsässä kävelyllä. Siili meni puun koloon piiloon ja kurkkii sieltä että onko vaara ohitse. Metsässä on paljon puita ja toinen käärmeistä on kiven päällä. Metsässä on paljon havupuita ja yksi lehtipuu.
Metsän alueella on rosoja nurmikossa koska se ei ole kenenkään piha niin sitä ei hoideta mutta taas pihan puolen ruohoa leikataan ruohonleikkurilla. Ja sitäpaitsi metsän nurmikolle on tippunut havunneulasia ja lehtiä. Muovailutyössä on kesä. Talon piha on hoidettu juuri sinä päivänä. Ja lapset ovat leikkineet nurmikolla.


Metsässä oleva pupu on tehnyt kerran uhkarohkean retken.Se on mennyt talon pihaan tutkiskelemaan paikkaa. Mutta sitten se pelästyi kissaa ja juoksi takaisin metsään. Eikä enää mennyt takaisin. Kissa tekee joskus retkiä metsään. Ja joskus se tuo kotinurmikolle keppejä metsästä sillä se tykkää raahata kaikkea kamaa paikasta toiseen.Metsän eläimet ovat hyvin uteliaita ja ne menisivät mielellään talon pihaan katselemaan paikkoja mutta pupu joka kävi siellä kerran kertoi kuinka pelottavaa siellä oli kun kissa on siellä ja sitten ei kukaan uskalla mennä sinne vaikka haluaisivatkin.

Metsässäkin on pensaita ja sieniä ja leppäkerttu istuu sienen päällä.Metsässä ei ole yhtään kukkia. Siellä oli ennen mutta sitten pupu huomasi kukat ja rupesi keräämään niitä hampaisiinsa. Kukat menivät ihan muussiksi ja pupu vei siemenet kotiinsa ruokavarastoon ja söi ne.

Toinen siileistä kurkkii puun alta.Pieni metsähiiri on sienen vieressä koska se kuuli talosta säätiedotuksen jossa sanottiin että tulee sadetta.Ja myös siili odottaa sienen vieressä sadetta että heti kun sade tulee niin se voi mennä sienen alle sateensuojaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Huomasin vasta nyt, että olet taas ruvennut päivittämään blogiasi. Kirjoituksiasi on kiva lukea ja kuvat ovat hienoja!

Siniorvokki kirjoitti...

Kiitos kiitos kiitos kiitos!