torstaina, helmikuuta 02, 2006

Mistä kirjoista ja kirjoittajista pidän

Minä opin neljävuotiaana lukemaan ja kirjoittamaan. pidän mauri kunnaksesta koska hänen kirjansa ovat semmoisia että ne usein opettavat ja vaikka oppiminen ei olisikaan kovin hauskaa niin sen kirjojen hassut kuvat tekevät semmoisiksi että ei edes huomaa että oppii kaikenlaista. Sitten pidän astrid lindgrenistä koska hänen kirjoissaan on usein jotain hassua ja eniten pidän peppi pitkätossusta ja eemelistä ja melukylästä. siksi minä pidän pepistä koska se on sillä tavalla hassu että se keksii aina jotain hupsua ja kivaa ja siksi pidän eemelistä koska se metkuilee paljon. ja siksi pidän melukylästä koska se kirja on niin rauhallinen ja niin hauska muutenkin. Sitten pidän marjatta kureniemestä koska sen kirjat ovat niin kiehtovia. esimerkiksi pidän onnelista ja annelista koska se on niin jännittävä ja siinä on paljon rakkautta ja ystävyyttä. sitten pidän pukke punamuurahaisesta koska siinä oppii tietämään että oma koti on paras paikka.
sitten pidän brisleyn milli mollista koska se on niin täynnä ystäviä ja iloa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No jopas on äiti harrastuksen itselleen keksinyt... että omalle tytölleen kirjoittaa blogia. :) Aika kiva idea, mutta muista myös lapsen oikeus yksityisyyteen (YK:n lasten oikeuksien julistuksessa). Älä tee tunnistettavia merkintöjä.

"astrid lindgrenistä"... mmm... itse opin kirjoittamaan tuon nimen varmaan juuri ennen ylioppilaskirjoituksia. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Valitettavasti se kuten suuri joukko muitakin kommentteja oli roikkunut julkaisemattomana noin vuoden päivät, se ei ollut tarkoitus.

En ole ajatellut kommentoida tätä blogia, mutta teen nyt poikkeuksen: tarkoitus on kyllä huolehtia siitä, etteivät Siniorvokkia tunnista kuin aivan lähisukulaiset (jotka sen voivat tehdä mm. piirustusten ja mummosta kertovien juttujen perusteella). Otan mielelläni vastaan kommentteja lukijoilta, jos yksityisyys näyttää vaarantuvan.

Siniorvokki haluaa vielä lisätä, että hän katsoi Melukylän lapset -kirjan kannesta, miten Astrid Lindgrenin nimi kirjoitetaan.